Onze diensten

Adviesdiensten

5BAR Assurance heeft ruime ervaring in het werken binnen het complexe ecosysteem van multinationale en beursgenoteerde ondernemingen. Dit stelt ons in staat om (overwegend grote) ondernemingen goed te begeleiden bij het voldoen aan nieuwe of herziene verslaggevingsregels, bij hun normale bedrijfsvoering, maar ook voor specifieke transacties. Wij geven ook advies over het verder optimaliseren van hun financiële rapportageprocessen.

Wij zijn daarbij een flexibele en betrokken partner bij specifieke issues maar ook voor ad hoc ondersteuning bij diverse verslaggevingsvraagstukken. We reageren snel en slagvaardig en houden de communicatielijnen kort.

Diensten

Wij zijn meer dan capabel om je te ondersteunen bij het volgende:

  • Het opstellen van complexe (IFRS) jaarrekeningen
  • Het schrijven van position papers om complexe transacties, zoals overnames en fusies, te evalueren en te rechtvaardigen
  • Het ondersteunen bij de financiële verantwoording van bedrijfsovernames (‘purchase price’ allocaties)
  • Het oplossen van fiscale verslaggevingsvraagstukken
  • Het opstellen en implementeren van verslaggevingshandboeken binnen internationaal opererende concerns
  • Het beoordelen van financiële functies

Onze werkwijze

Persoonlijk
Hoe objectief en onafhankelijk onze conclusies ook zijn, bij een accountantscontrole draait het om mensen. Je kunt een organisatie pas echt doorgronden, en onthullen wat anders verborgen zou blijven, door écht contact te maken met de mensen achter de cijfers en processen. Daarom vinden we eerlijke communicatie net zo belangrijk als onze kennis en expertise. Daarom bieden we naast professionele kwaliteit, integriteit en een kritische instelling, ook uitstekende sociale vaardigheden en een kritische emotionele intelligentie. Wij delen jouw professionele enthousiasme en energie. Deze menselijke aanpak maakt onze betrokkenheid persoonlijk en ons partnerschap met jou sterker. 

Betrokken
Vooruitgang boeken is onze voornaamste drijfveer. We krijgen een unieke en waardevolle blik achter de schermen bij de bedrijven waarvoor we werken; een buitenkans die wij met beide handen aangrijpen. Om ervoor te zorgen dat ons werk ook echt resultaat oplevert en meer omvat dan er (letterlijk en figuurlijk) een stempel op te zetten, vertalen we onze bevindingen naar aanbevelingen waar onze klanten concreet van profiteren. Zelfs als er niet specifiek om is gevraagd, geven we eerlijk en openhartig advies en de praktische hulpmiddelen die nodig zijn om vooruitgang te boeken en prestaties te verbeteren. Die extra stap is wat het verschil maakt.

Deze aanpak levert vaak onverwacht waardevolle resultaten op voor onze klanten. Wij zijn er zeker van dat onze klanten deze aanpak waarderen en dat zij onze ambitie om voortdurend te verbeteren delen.

Getalenteerd
Ons internationaal en divers team beschikt over de juiste expertise en ervaring die nodig is om jouw professionele ontwikkeling te begeleiden, zodat je het meest gunstige eindresultaat bereikt. We hebben een passie voor wat we doen: hoe complexer het probleem, hoe dieper we duiken. Door de passie voor het vak en een onvermoeibare gedrevenheid om het steeds beter te doen, is ons team leergierig en ontwikkelt het zich voortdurend, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Hierdoor halen we het beste in onszelf en in onze klanten naar boven.

Hoe kunnen wij helpen?

Heb je advies en/of ondersteuning nodig bij je financiële of administratieve uitdagingen? Bel ons op +31 (0)88 0155 1900 of stuur een e-mail naar info@5bar.nl. We zijn altijd bereid om passende suggesties te doen.