Maak kennis met het team: Nishita

Als ze niet werkt: Houdt ze van dansen

Begin 2021 maakte Nishita (30) de overstap van PwC naar 5BAR Assurance. “In dit vak is het vrij normaal om na het opbouwen van een paar jaar ervaring over te stappen naar het bedrijfsleven. Maar ik hou van de dynamiek van een accountantskantoor. De afwisseling en de menselijke interactie; daar krijg ik energie van. Bij 5BAR heb ik de kans gekregen om mijn droom en potentieel waar te maken.”

“Mijn toenmalige collega’s waarschuwden me tegen de overstap. Want kan je van een kleiner kantoor dezelfde kwaliteit verwachten? En zou ik het mezelf niet moeilijker maken als ik zou overstappen naar een kantoor met minder capaciteit en middelen? Zij voorspelden dat ik het moeilijk zou krijgen.”

” Mijn ex-collega’s voorspelden dat ik het moeilijk zou krijgen.”

Het tegendeel bleek waar. “De communicatielijnen zijn hier veel korter, waardoor ik sneller resultaten kan leveren en echt impact kan hebben. Het maakt het werk veel dynamischer. Bij 5BAR werk je vaker als team, in plaats van geïsoleerd op een ‘ieder voor zich’ eiland. En daarbij durf ik te stellen dat de dienstverlening aan de klant minstens zo goed is qua kwaliteit. Misschien zelfs beter, dankzij onze persoonlijke aanpak. Dat is echt onderscheidend in deze markt, en ik heb gemerkt dat onze klanten dat enorm waarderen.”

Nishita Krishnadath, RA

Beroep: Manager bij 5BAR
Ervaring: 8 jaar ervaring in de sector
Opleiding: MSc in Accounting & Control, behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam
Geboren in: Curaçao, met Surinaamse roots

Een verrassend leuk eerste gesprek

De persoonlijke benadering is dan ook het eerste wat Nishita opviel tijdens haar sollicitatiegesprek. “Meteen daarna belde ik mijn vriend op om hem te vertellen hoe verrassend leuk het was geweest. Het gesprek was er vooral op gericht om erachter te komen of het tussen ons zou klikken, of we bij elkaar pasten of niet. Zo persoonlijk, authentiek en sympathiek. Dat was nieuw voor me in dit vak. Heel verfrissend.”

“Mijn contract was zo goed als getekend, maar het voelde gewoon niet goed. Het ontbrak aan levendigheid en spontaniteit.”

In haar zoektocht naar een nieuwe baan had Nishita verschillende bedrijven benaderd. 5BAR was al een paar keer eerder voorgesteld door oud-collega’s. “Ze dachten dat er een match zou zijn en wilden me voorstellen. Maar ik wilde mijn eigen weg volgen en zelf uitzoeken wat het beste bij me paste en wat niet.” Uiteindelijk had Nishita een contract bij een andere partij al bijna rond. “Maar het voelde gewoon niet goed. Het miste een bepaalde levendigheid en spontaniteit. Dus besloot ik met 5BAR te gaan praten. Binnen een week maakte ik deel uit van het team.”

Culturele bagage voegt een charmante extra dimensie toe

Net als de meeste van haar 5BAR-collega’s heeft Nishita nogal wat van de wereld gezien. Ze heeft Surinaamse roots maar is geboren en getogen op Curaçao, waar haar familie nog steeds woont. Toen ze 17 was, vertrok ze in haar eentje naar Amsterdam voor haar studie bachelor Economie en Bedrijfskunde.Ze moest van jongs af aan voor zichzelf zorgen. Iets wat ze volkomen normaal vindt.

“We dragen hier allemaal iets ‘unieks’ bij, wat verhelderend en leuk is.”

Nishita ziet haar culturele ‘bagage’ als het toevoegen van een subtiele extra dimensie aan haar werk. “Op Curaçao zijn we heel open en vriendelijk. Het is een warme, zorgzame cultuur. Dat is ook een deel van mij en wat ik op anderen wil overbrengen. Ik ga heel gemakkelijk oprechte relaties aan. Dat werkt in mijn voordeel en zorgt er ook voor dat ik veel sneller tot de kern van de zaak kom. Dat is uiteindelijk wat er van mij als accountant verwacht wordt.”

“Zodoende brengen we allemaal iets ‘unieks’ mee. Qua achtergrond en cultuur, maar ook qua opleiding en werkervaring. Die diversiteit op de werkvloer is buitengewoon verhelderend en leuk. Ik zou het niet anders willen.”

Geplaatst op 16 december 2022